undefined

ENERGIE-EFFICIËNTIE

Minder verbruik voor dezelfde prestatie

Minder energieverbruik betekent niet minder prestaties. Sommige Rowenta producten hebben minder energie nodig voor dezelfde taak. En dat is goed voor jou! Je vermindert je milieu-impact en het energieverbruik!

70%

Ten minste 70% van de ecologische voetafdruk van Rowenta producten komt van het dagelijks gebruik. Die voetafdruk willen we graag verminderen.

MINIMAAL 10% ENERGIEBESPARINGEN

Elke verbetering, hoe klein ook, heeft een aanzienlijke impact op onze ecologische voetafdruk. Onze eco-ontworpen producten moeten hun energieverbruik met minimaal 10% verlagen in vergelijking met een referentieproduct.

undefined

HOE PAKKEN WE DIT AAN?

Onze onderzoek- en ontwikkelingsteams ontwerpen ingenieuze oplossingen zodat onze producten minder energie nodig hebben voor dezelfde service.

In de laatste 10 jaar hebben we het gemiddelde energieverbruik van onze sledestofzuigers door drie gedeeld zonder in te leveren op stofverwijdering en geluidsniveau. Om deze prestatie te bereiken, hebben we motoren met laag verbruik en hoge efficiëntie ontwikkeld met efficiëntere zuigmonden die de luchtstroom optimaliseren.

undefined

EFFIWATTS: EFFICIËNTERE WATTAGE

We vergelijken onze producten vaak op basis van elektrisch vermogen. Maar bij gelijk vermogen leveren twee producten niet altijd dezelfde prestaties. 
Lampen met laag energieverbruik leveren dezelfde lichtintensiteit met een wel 10 keer lager vermogen. 

undefined

EFFIWATTS-TECHNOLOGIE

gemiddeld -20% energieverbruik voor identieke modellen.

Deze twee haardrogers hebben dezelfde droogefficiëntie. Maar de een gebruikt 2400 W en de ander 2100 W, wat neerkomt op een besparing van 13 kWh per jaar, gelijk aan 13 uur magnetrongebruik. 

undefined

ENERGIE-EFFICIËNTIE BEGINT THUIS

Wikkel je haar na het wassen ongeveer 10 minuten in een handdoek voordat je je haardroger gebruikt. Het droogt sneller en zuiniger (minder elektriciteit wordt verbruikt) en is zachter voor je haar (minder warmte).

undefined

ONZE ECO-DESIGNCRITERIA

Met de levenscyclusanalyse van onze producten hebben we 5 eco-designprioriteiten kunnen aanwijzen:

 • Onze ecologische aanpak

  undefined
 • Materialen met minder milieu-impact

  undefined
 • Meer recyclebare producten

  undefined
 • Verpakking met minder impact

  undefined
 • Duurzaam en repareerbaar productontwerp.

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined