undefined

ONZE MILIEU-IMPACT VERKLEINEN MET HET ECO-DESIGN

Het doel van onze producten is om jouw leven gemakkelijker te maken, maar het feit is dat ze grondstoffen en energie verbruiken als ze geproduceerd en gebruikt worden. Ontdek onze ecologische aanpak en hoe we samen kunnen handelen.

Wat is eco-design

undefined

Bij een ecologisch design gaat het erom producten aan te bieden met een kleinere milieu-impact, maar met behoud van de prestaties die ze jou dagelijks bieden.

Tot 70% gerecycled plastic*

*Plastic: 66% v/h productgewicht
undefined

Effiwatts: tot 20% energiebesparing**

**Een model van 2100 W vergeleken met een van 2400 W van hetzelfde merk voor dezelfde droogefficiëntie
undefined

97% recyclebaar***

***Mogelijke recyclebaarheid. Te sorteren in de juiste inzamelpunten
undefined

15 jaar repareerbaar

undefined

ECO-DESIGN BETEKENT NET ZO GOED - OF BETER - MET MINDER

undefined

Hoe doen we dat?

Het begint met een beter begrip van de milieu-impact van onze producten, het winnen van grondstoffen om ze te produceren tot aan het einde van hun levensduur. 
Hiervoor hebben we onze Life Cycle Analysis (LCA) toegepast op het merendeel van onze productfamilies. 

Life Cycle Analysis

Dit is een standaardmethode waarmee we gedurende de productlevenscyclus de milieu-impact kunnen kwantificeren en begrijpen*:

*op basis van broeikasgasemissierapport, Groupe SEB 2016
undefined

Wist je dat?

Voor Rowenta veroorzaakt het winnen van grondstoffen en het gebruik van de producten de grootste milieu-impact.

Ontdek met deze eco-tips hoe jij jouw milieu-impact tijdens het gebruik vermindert. 

undefined

ONZE ECO-DESIGNCRITERIA

Met de levenscyclusanalyse van onze producten hebben we 5 eco-designprioriteiten kunnen identiciferen

  • Materialen met minder milieu-impact

    undefined
  • Betere energie-efficiëntie

    undefined
  • Meer recyclebare producten

    undefined
  • Verpakking met minder impact

    undefined
  • Duurzaam en repareerbaar productontwerp

    undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

ONS ECO-DESIGN

Met ons ECO-design label herken jij snel onze top eco-designproducten. 

Een label met een strikt proces

Bij het labelen volgen we een strikte methode met nauwkeurige drempelwaarden voor elk van de 5 criteria, maar ook met strenge regels voor labelbeheer. Gecontroleerd door Ernst&Young, in overeenstemming met ISO 14020- en 14021-standaarden.

Ontdek meer over onze criteria.

Samen handelen

Om de totale ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen, is een gezamenlijke aanpak nodig. Wij tijdens de ontwerpfase, de productie en het vervoer. Jij, bij het gebruik ervan. Hier zijn enkele eco-tips voor elke dag

Geen opgerolde snoeren

Voor een langere levensduur rol je het snoer na gebruik niet rond het apparaat, want de spanning kan dit vroegtijdig beschadigen.

undefined

Geen essentiële oliën

Essentiële oliën kunnen de interne componenten van je apparatuur beschadigen en schade of slijtage veroorzaken.

undefined

De was

Hang je kleding zorgvuldig op voor strijkgemak. Je kleding in enkele seconden uitspreiden bespaart je kostbare minuten tijdens het strijken. Kortere strijksessies = tijd en energie bespaard.

undefined

Snel droog

Wikkel je haar na het wassen 10 minuten in een handdoek voordat je je haardroger gebruikt. Het droogt sneller en is zuiniger (minder energieverbruik) en beter voor je haar (minder warmte).

undefined

Goede timing

Verbind je ventilator aan een programmeerbare stekker. In de koelere nachten hoeft je ventilator niet te blijven draaien.

undefined

Verzorg je stofzuiger

Onderhoud je stofzuiger regelmatig zodat hij beter werkt en minder elektriciteit verbruikt. Wacht niet totdat de zak te vol is en reinig de filters, binnenkant en borstelkoppen regelmatig waarbij je ook het stof en haar verwijdert.

undefined

Stoomkracht

Hang je kleding in de badkamer wanneer je doucht. De stoom ontspant de vezels die natuurlijk glad worden wanneer je je kleding aantrekt.

undefined

Luchtkwaliteit

Zet eenvoudig een kom water op de radiator of een vensterbank in de zon om op een zuinige manier het vochtniveau te verhogen. Dit voorkomt problemen veroorzaakt door droge lucht: ademhalingsklachten, droge mond, dorst, droge huid, hoofdpijn, enz.

undefined

Tweede leven

Werkt je apparaat niet meer? Gooi het niet weg of laat het niet in een keukenkastje staan, maar laat het repareren of breng het naar een recyclingstation.

undefined

Frisse lucht inademen

Wist je dat de lucht binnen tot 5 keer meer vervuild is dan buiten? Om de kwaliteit van de lucht binnen te verbeteren, ventileer je je huis elke dag door de ramen enkele minuten te openen.

undefined

Begin boven

Voor sneller, eenvoudiger en energiezuiniger schoonmaken, begin je bij het plafond, de lampen en de bovenkant van meubels. Stof valt naar beneden wat je daarna opzuigt. Als je beneden begint, moet je wellicht opnieuw beginnen!

undefined

Efficiënter recyclen

Voordat je een apparaat achterlaat bij een officieel verzamelpunt, verwijder je alles dat de recycling kan vervuilen of comliceren. Stop batterijen bijvoorbeeld in een speciale bak of haal de sotfzak uit je stofzuiger.

undefined