HDR-Rowenta-Onzewinnaars (1).png

Onze winnaars op een rij

In 2023 is Rowenta tot Merk van het Jaar uitgeroepen voor de categorie stofzuigers.

Ook onze producten zelf worden vaak en grondig getest, niet alleen door onszelf, maar ook door de Consumentenbond en door consumenten zelf. Hier komt Rowenta regelmatig positief uit naar voren. Om het eenvoudig te maken hebben wij al onze winnaars voor je op een rijtje gezet.

Best getest, Beste Koop en Groene Keuze:

Silence Force RO7740 stofzuiger met zak

Wat zegt de Consumentenbond hierover? ''Deze Rowenta is zo zuinig dat hij een perfecte 10 krijgt voor zijn energieverbruik. Een fijne afwisseling. We zien namelijk nog steeds veel onzuinige stofzuigers in onze test, zeker sinds het energielabel voor stofzuigers begin 2019 is opgeschort. Bovendien is deze stofzuiger erg stil.

Dit is een fijne stofzuiger voor op harde vloeren. Hij zuigt namelijk goed vuil op van deze ondergrond én hij rijdt er licht en soepel overheen. Ook zuigt hij goed stof van harde vloeren. En hij behoudt zijn zuigkracht naarmate de stofzak voller wordt.

Hij houdt vrijwel alle stof die hij opzuigt binnen de stofzuiger. Dat is goed nieuws voor als je een stofallergie hebt.

RO7740_onze-winnaars-Row.jpg

Groene keuze:

Silence Force Allergy+ RO6859 stofzuiger met zak

De Consumentenbond schrijft het volgende over de RO6859: 'De lage stofuitstoot doet niets af aan de zuigprestaties van deze Rowenta. Vooral stof van harde vloeren opzuigen kan hij erg goed. Heb je een tapijt liggen? Ook dat zuigt hij prima schoon. Kieren in de vloer? Geen probleem voor deze Rowenta.

Bij behoorlijk wat stofzuigers moet je flink kracht zetten om het mondstuk over tapijt te bewegen omdat het zichzelf vastzuigt. Maar daar heeft dit product geen last van, zelfs bij volle zuigkracht lukt het nog prima om het mondstuk heen en weer te bewegen.

Ook belangrijk: het is één van de energiezuinigste stofzuigers uit de Conusmentenbond test bij het zuigen van een stuk vloer in de hoogste stand. Deze stofzuiger krijgt op dit testonderdeel zelfs een 10!'

RO6859_onze-winnaars-Rowenta.jpg

Groene keuze:

Silence Force RO7457 stofzuiger met zak

Producten die goed scoren op het testonderdeel duurzaamheid krijgen het Groene Keuze predicaat van de Consumentenbond. Dat betekent dat ze niet alleen hun werk goed doen, maar ook weinig energie gebruiken en lang meegaan.

De RO7457 heeft dit predicaat ontvangen omdat deze goed scoort op het onderdeel duurzaamheid en ook gemiddeld een goed resultaat scoort. Er wordt hoog gescoord op de tevredenheid over het merk en de verwachte levensduur, het energiegebruik, de uitkomst van de levensduurtest van de motor en van het snoeropwikkelsysteem en het gebruik van gerecycled plastic.

RO7457_onze-winnaars_Row.jpg

Best getest:

RR7987 X-Plorer Serie 95 Robotstofzuiger

De Consumentenbond is enthousiast over onze robotstofzuiger en schrijven: 'Deze robotstofzuiger zuigt stof en grover vuil prima van je harde vloeren. En ondanks zijn ronde vorm komt hij ook dicht langs muren en plinten en heel ver in hoekjes.

Hij vindt goed zijn weg door de kamer en terug naar het laadstation en rijdt moeiteloos over kleine hindernissen zoals drempels en snoeren.

Het is een van de zuinigste robotstofzuigers die we tot nu toe testten. Hij verbruikt niet alleen bij het zuigen van de kamer weinig stroom, maar ook aan standby-stroom, dus als hij met een opgeladen accu op de lader staat. De bijbehorende app biedt veel handige extra's.'

RR7987-BesteuitdeTest-juli2023.jpg

Best Reviewed:

X-Plorer Serie 130 AI RR9075 Robotstofzuiger

Wat zeggen de reviews hierover? Op kieskeurig.nl zijn verschillende reviews over dit product te lezen waarbij men erg enthousiast is over onder andere de zuigkracht, het design, de dweilfunctie, de app en batterijduur.

Er wordt onder andere geschreven: “We zijn er heel blij mee. Als je een hond hebt rond lopen word je soms gek van de haren. Door de robotstofzuiger elke dag even aan te zetten heb je een stuk minder haren op de grond. Dat scheelt ons weer wat tijd. De app is heel makkelijk te installeren uit de app store van Apple of Google.”

RR9075_onze-winnaars_Row.jpg

Best Reviewed:

Pure Home PU8080 Luchtreiniger

Wat zeggen de reviews hierover? Op kieskeurig.nl zijn verschillende reviews over dit product te lezen waarbij men erg enthousiast is over onder andere de stilte van het product, gemakkelijke bediening, bedienbaarheid met smartphone en een snelle werking.

Er wordt onder andere geschreven: “Dankzij de WiFi hoef je niet altijd bij het apparaat te staan om het te bedienen. Met de schema stand kan je zelf instellen hoe lang en wanneer en met welke stand je het apparaat wil inschakelen.”, “De lucht wordt snel van vervuild naar schone lucht gefilterd.”, “De wieltjes onder het apparaat zijn heel praktisch”, “Een groot pluspunt is dat het apparaat vrijwel geruisloos is.”

PU8080_onze-winnaars_Row.jpg

Best Reviewed:

Ultimate Experience CV9920 Föhn

Wat zeggen de reviews hierover? Op kieskeurig.nl zijn verschillende reviews over dit product te lezen waarbij men erg enthousiast is over onder andere het lichte gewicht, de kracht van het product, verschillende standen, het design, snoerlengte en stilte.

Er wordt onder andere geschreven: “De luchtstroom is echt fantastisch.”, “Hij maakt aanzienlijk minder geluid dan ik gewend ben.”, “Het resulaat is glanzend haar, wat ik bijzonder blijf vinden dat een fohn dit kan.”, “Stil, sterk en goed warm.”, “Ligt enorm lekker in de hand en is enorm licht van gewicht.”, “De föhn hangt bij ons nu prominent aan de muur zodat iedereen in het gezin hem makkelijk kan gebruiken maar ook omdat het een plaatje is om te zien.”

CV9920_onze-winnaars_Row.jpg