StofzuigersLaag energieverbruik,
Topprestaties

Stofzuigers verbruiken niet de meeste elektriciteit in het huishouden.

Volgens de Europese Unie verbruikten ze in 2005 in heel Europa echter wel totaal 18TWh. Dit verbruik kan in 2020 zelfs oplopen tot 34TWh. Daarom vereist het Europese Eco-concept of de Eco-design richtlijn van de fabrikanten van stofzuigers dat zij nieuwe producten ontwerpen die minder stroom verbruiken en milieuvriendelijker zijn.

Voor Rowenta vormt een milieustandaard tevens een uitdaging op het gebied van innovatie. Het merk heeft besloten de concurrentie voor te blijven.

  • Vacuum_Cleaners_3%.jpg
  • Vacuum_Cleaners_1600w.jpg

technologie rowenta

Het gehele aanbod stofzuigers van Rowenta, met en zonder zak, heeft een stroomverbruik van 700 tot 900 watt, leidend tot een 50% lagere energierekening in vergelijking met de traditionelere modellen.

SILENCE FORCE MULTI CYCLONIC RO8340

De Silence Force MultiCyclonic stofzuigers zonder zak hebben bijvoorbeeld een stroomverbruikv an 750 watt, met een stofzuigefficiëntie die even hoog is als een model van 2.200 watt. De multi-cyclonische technologie leidt tot een enorme stroombesparing. Door het stof gefaseerd te filteren, kan de stroombehoefte homogeen worden gemaakt en worden gereduceerd.

SILENCE FORCE EXTREME UPGRADE RO5950

Hetzelfde geldt voor stofzuigers met zakken, gezien het verbruik is verminderd terwijl de kracht van de stofzuiger behouden is gebleven. Het Eco Silence Force Extreme model is een perfect voorbeeld. Met een motor van slechts 750 watt, is deze net zo efficiënt als een stofzuiger van 2.200 watt. Alle elementen zijn ontworpen voor een beter resultaat. En dat is helemaal het geval met de stofzuigerborstel.

En het energielabel?

Sinds september 2014 is het verplicht om informatie over de producten op stofzuigers weer te geven. Op het label wordt de energieklasse berekend op basis van de voeding in vergelijking met de prestaties van het apparaat, waarbij de energie-efficiëntie de combinatie van het energieverbruik en de gemiddelde efficiëntie van het stofzuigen is (van klasse A tot klasse G, vertegenwoordigt de besparing gemiddeld 6 Euro per jaar volgens het land, berekend over de gemiddelde elektriciteitskosten in Europa).

Als laatste staat op het energielabel het geluidsvolume in decibels en het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik in kilowattuur per jaar (berekend over één uur stofzuigen per week van een oppervlakte van 87m²).

Om kiezen makkelijker te maken, zijn alle eco-concept stofzuigers van Rowenta voorzien van een dubbel label. Allereerst staat hier de kracht van de stofzuiger in vergelijking met een traditioneel model op, vervolgens de verwachte energiebesparing bij regulier gebruik van het apparaat. Dit is derhalve een perfecte aanvulling op de verplichte informatie.