Stille ventilatoren voor een frisse, comfortabele omgeving

Het comfort van een huis zit hem niet alleen in het interieur of de indeling, maar ook in de sfeer. We willen dat het een bron van zomerse frisheid is. Een beetje verkoeling die je kunt krijgen wanneer en hoeveel je wilt.

  • Silent_Fans_87%.jpg
  • Silent_Fans_67%_NL_v2.jpg

Over het algemeen kiezen we ventilatoren op basis van twee criteria.

Als eerste de koelkracht. Dit is niet alleen afhankelijk van de lengte van het blad en daarmee de omvang van de kop van het apparaat, maar ook van de kracht van de motor. 60 watt of hoger zorgt voor een effectieve ventilatie.

Het tweede criterium is het geluidsniveau. Het is lastig om te genieten van de verkoeling die een ventilator biedt die - als we hem op volle kracht aan zetten - ervoor zorgt dat we de televisie niet meer horen of niet kunnen slapen.

Gemaakt door rowenta

Rowenta heeft voor haar Turbo Silence ventilatoren hard gewerkt aan deze combinatie. Voorzien van een motor van 70 watt en een propeller, met een diameter van 40cm, bieden deze een luchtstroom van tot wel 80 m3/minuut. Met zo'n luchtstroom zijn ze zelfs effectief in de grootste ruimten. Dankzij de automatische oscillatiefunctie, kun je met de vier standen de ventilator naar behoefte regelen voor de ruimte die je wilt koelen.

Het tweede aspect dat de ontwerpers van Rowenta onder de loep hebben genomen is het geluidsniveau van het apparaat. Met 50 decibel op stand 1, zijn Turbo Silence ventilatoren erg discreet. Daardoor kun je ze ook 's nachts gebruiken zonder dat het je slaap kost. De stille ventilatoren zijn verkrijgbaar met een basis of als rechtop staande versie. De eerste kan op een tafel of bureau worden geplaatst en de tweede is in hoogte verstelbaar. Dit is praktisch als je hem wilt verplaatsen van de bank in de huiskamer naar een krukje in de keuken.

Een van de voordelen die we vaak vergeten is dat vliegende insecten niet van ventilatoren houden: er staat te veel wind voor hun kleine vleugeltjes! We zouden het bijna jammer voor ze vinden, maar dit is heerlijk voor iedereen die vaak door muggen geprikt wordt. Hierdoor kun je jezelf met een ventilator effectief beschermen tegen vervelende muggenbeten op een warme zomeravond. Om dit effect verder te versterken, heeft Rowenta de Turbo Silence Protect ventilator ontworpen. Dankzij de anti-mugfunctie, bevat deze een vakje voor anti-insecttabletten. Deze worden verstoven door de producten. Als topmodel, is deze

ook voorzien van een elektronisch bedieningspaneel dat je kunt verwijderen en als afstandsbediening kunt gebruiken.

Deze creëert dus een koelkracht met minimaal geluid en je hoeft hem niet vaak te verplaatsen, waardoor je perfect een Mexicaanse siësta kunt houden.

* “Usage & Attitude” onderzoek: 896 mensen, Brazilië, november 2011.